Test Bank: Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology 12th edition Hall 978-1416045748

$19.00

  • Test Bank: Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology 12th edition Hall 978-141604574
  • Price: $19
  • Published: 2010
  • ISBN-13: 978-1416045748
  • ISBN-10: 1416045740
SKU: 978-1416045748 Categories: ,

Description

Test Bank: Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology 12th edition Hall 978-141604574

Hall: Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology, 12th Edition

Chapter 02: The Cell and Its Functions

Test Bank

Refer to the following list to answer questions 1-3:

  1. A. Nucleolus
  2. B. Nucleus
  3. C. Agranular endoplasmic reticulum
  4. D. Granular endoplasmic reticulum
  5. E. Golgi apparatus
  6. F. Endosomes
  7. G. Peroxisomes
  8. H. Lysosomes
  9. I. Cytosol

Identify the cellular location for each of the following steps involved in the synthesis and packaging of a secreted protein.

  1. Initiation of translation.

ANS: I

  1. Protein sorting and packaging.

ANS: E

  1. Gene transcription.

ANS: B

4. Which of the following is true for both pinocytosis and phagocytosis?

  1. A. Involves the recruitment of actin filaments
  2. B. Occurs spontaneously and non-selectively
  3. C. Permits the uptake of bacterium into the cytosol
  4. D. Is only observed in macrophages and neutrophils
  5. E. Does not require ATP

ANS: A

5. The cell membrane is LEAST permeable to which of the following?

  1. A. Sodium
  2. B. Oxygen
  3. C. Ethanol
  4. D. Carbon Dioxide
  5. E. Water

ANS: A

6. The term “glycocalyx” refers to:

  1. A. The negatively charged carbohydrate chains that protrude into the cytosol from glycolipids and integral glycoproteins
  2. B. The negatively charged carbohydrate layer on the outer cell surface
  3. C. The layer of anions aligned on the cytosolic surface of the plasma membrane
  4. D. The large glycogen stores found in “fast” muscles
  5. E. A mechanism of cell-cell attachment

ANS: B

7. Proteins are sorted for their delivery to lysosomes, secretory vesicles and the plasma membrane in the:

  1. A. Golgi apparatus
  2. B. smooth endoplasmic reticulum
  3. C. nucleus
  4. D. endocytotic vesicle

ANS: A

8. Ubiquinone, an electron acceptor in the electron transport chain (oxidative phosphorylation), is found in the:

  1. A. Inner mitochondrial membrane
  2. B. Mitochondrial matrix
  3. C. Outer mitochondrial membrane
  4. D. Nucleus

ANS: A

9. The citric acid cycle or Kreb’s cycle, takes place in the:

  1. A. Mitochondrial matrix
  2. B. Inner mitochondrial membrane
  3. C. Outer mitochondrial membrane
  4. D. Inner mitochondrial space

ANS: A

10. Which of the following processes is NOT ATP-dependent?

  1. A. Ciliary movement
  2. B. Positive chemotaxis
  3. C. Movement of carbon dioxide across a lipid bilayer
  4. D. Endocytosis
  5. E. Smooth muscle contraction

ANS: C

11. This cytoskeletal element plays a role in certain forms of cell movement and is an essential component of the mitotic spindle:

  1. A. Phospholipids
  2. B. Glycocalyx
  3. C. F-actin
  4. D. Microtubules
  5. E. Clathrin

ANS: D

12. Lipid synthesis occurs in the:

  1. A. Trans-Golgi network
  2. B. Granular or “rough” endoplasmic reticulum
  3. C. Agranular or “smooth” endoplasmic reticulum
  4. D. Nucleus
  5. E. Lysosome

ANS: C

13. This cytoskeletal element plays a role in certain forms of cell movement and is an essential component of the mitotic spindle:

  1. A. Phospholipids
  2. B. Glycocalyx
  3. C. F-actin
  4. D. Microtubules
  5. E. Clathrin

ANS: D

14. The abnormal cleavage of mannose residues during the post-translational processing of glycoproteins has been shown to result in the development of a lupus-like autoimmune disease in mice. The abnormal cleavage is due to a mutation of the enzyme -mannosidase II.

Based on your understanding of the processing of membrane proteins, you would predict this enzyme to be localized to the:

  1. A. Nucleus
  2. B. Cytosol
  3. C. Golgi apparatus
  4. D. Lysosomes
  5. E. Peroxisomes

ANS: C

15. The observation that abnormal cleavage of mannose residues from glycoproteins causes an autoimmune disease in mice is most consistent with the role of which of the following structures in the normal immune response?

  1. A. Cytoskeleton
  2. B. Glycocalyx
  3. C. Peroxisomes
  4. D. Lysosomes
  5. E. Microtubules

ANS: B

16. A pure phospholipid bilayer is most permeable to:

  1. A. Sodium
  2. B. Calcium
  3. C. Chloride
  4. D. Water
  5. E. Oxygen

ANS: E

Test Bank: Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology 12th edition Hall 978-141604574