Test Bank: Maternity and Pediatric Nursing 2nd edition Ricci 978-1609137472

$19.00

  • Test Bank: Maternity and Pediatric Nursing 2nd edition Ricci 978-1609137472
  • Price: $19
  • Published: 2012
  • ISBN-13: 978-1609137472
  • ISBN-10: 1609137477

Description

Test Bank: Maternity and Pediatric Nursing 2nd edition Ricci 978-1609137472

Chapter 1

1.The United States ranks 50th in the world for maternal mortality and 41st among industrialized nations for infant mortality rates. When developing programs to assist in decreasing theses rates, which factor would most likely need to be addressed as having the greatest impact?

A)Resolving all language and cultural differences

B)Ensuring early and adequate prenatal care

C)Providing more extensive women’s shelters

D)Encouraging all women to eat a balanced diet

2.When preparing a teaching plan for a group of first-time pregnant women, the nurse expects to review how maternity care has changed over the years. Which of the following would the nurse include when discussing events of the 20th century?

A)Epidemics of puerperal fever

B)First cesarean birth

C)X-rays used to assess pelvic size

D)Development of freestanding birth centers

3.After teaching a group of nursing students about pregnancy-related mortality, the instructor determines that additional teaching is necessary when the students identify which condition as a leading cause?

A)Hemorrhage

B)Embolism

C)Hypertension

D)Infection

4.The nurse is working with a group of community leaders to develop a plan to address the special health needs of women. Which of the following conditions would the group address as the major problem?

A)Smoking

B)Heart disease

C)Diabetes

D)Cancer

5.A nurse is assessing a family for barriers to health care. Which factor would the nurse identify to be most important?

A)Language

B)Health care workers’ attitudes

C)Transportation

D)Finances

6.A 10-year-old girl who is living with a foster family is brought to the clinic for evaluation. When caring for this child, which intervention is a priority?

A)Determining if the child is being bullied at school

B)Dealing with mixed expectations of parents

C)Establishing who the child’s actual caretaker is

D)Performing a comprehensive health assessment

7.After interviewing the mother of an 8-year-old girl with a broken arm, the nurse identifies the mother as the nurturer in the family. When developing the teaching plan for the girl and her mother, the nurse integrates knowledge of this role and focuses the teaching on which of the following?

A)Teaching proper care procedures

B)Dealing with insurance coverage

C)Determining success of treatment

D)Transmitting information to family members

8.The nurse is teaching discipline strategies to the parents of a 4-year-old boy. Which response by the parents indicates a need for more teaching?

A)“We should remove temptations that lead to bad behavior.”

B)“We need to explain how we expect him to behave.”

C)“We should tell him we get angry when he’s bad.”

D)“We must praise the child for good behavior.”

9.A mother confides to the nurse that she is thinking of divorce. Which suggestion by the nurse would be most helpful in minimizing the effects of the divorce on the couple’s son?

A)”Tell him together, using appropriate terms.”

B)”Reassure him that no one loves him more than you.”

C)”Do special things with him to make up for the divorce.”

D)”Share your feelings about your spouse with the child.”

10.The nurse is teaching discipline strategies to the parents of a 12-year-old girl. Which of the following topics is an example of positive reinforcement discipline?

A)Unplugging the DVD player for the weekend

B)Taking a chore away from the child for a week

C)Having her clean up the kitchen for a week

D)Ignoring her request if she doesn’t say “please”

11.Parents are complaining about the amount of time their 14-year-old girl spends on the Internet. Which of the following would be most important to address with the parents?

A)“Limit her use of the Internet to an hour per day.”

B)“Does she do her homework and socialize in person?”

C)“Can you place the computer where you can keep an eye on her?”

D)“You need to warn her about protecting her identity.”

12.A preschool child is scheduled to undergo a diagnostic test. Which action by the nurse would violate a child’s bill of health care rights?

A)Arranging for her mother to be with her

B)Telling the child the test will not hurt

C)Assuring the child that the test will be done quickly

D)Introducing the child to the lab technicians

13.The school nurse is trying to get consent to care for an 11-year-old boy with diabetic ketoacidosis. His parents are out of town on vacation and the child is staying with a neighbor. Which action would be the priority?

A)Getting telephone consent, with two people listening to the verbal consent

B)Providing emergency care without parental consent

C)Contacting the child’s aunt or uncle to obtain consent

D)Advocating for parens patriae to proceed with care for the child

14.A 9-month-old with glaucoma requires surgery. The infant’s parents are divorced. To obtain informed consent, which action would be most appropriate?

A)Contacting the father for informed consent

B)Obtaining informed consent from the mother

C)Seeking a court ruling on the course of care

D)Determining if there is parental sole or joint custody

15.A nurse is assigned to care for an Asian American client. The nurse develops a plan of care with the understanding that based on this client’s cultural background, the client most likely views illness as which of the following?

A)Caused by supernatural forces

B)A punishment for sins

C)Due to spirits or demons

D)From an imbalance of forces

16.When discussing fetal mortality with a group of students, a nurse addresses maternal factors. Which of the following would the nurse most likely include? Select all that apply.

A)Chromosomal abnormalities

B)Malnutrition

C)Preterm cervical dilation

D)Underlying disease condition

E)Poor placental attachment

17.A group of students is reviewing historical aspects about childbirth. The students demonstrate understanding of the information when they identify the use of twilight sleep as a key event during which time frame?

A)1700s

B)1800s

C)1900s

D)2000s

18.A nurse is preparing a presentation for a local women’s group about heart disease and women. Which of the following would the nurse expect to address when discussing measures to promote health?

A)Women have similar symptoms as men for a heart attack.

B)Heart disease is no longer viewed as a “man’s disease.”

C)Women experiencing a heart attack are at greater risk for dying.

D)Heart attacks in women are more easily diagnosed.

19.A nurse is working to develop a health education program for a local community to address breast cancer awareness. Which of the following would the nurse expect to include when describing this problem to the group? Select all that apply.

A)White women have higher rates of breast cancer than African American women.

B)African American women are more likely to die from breast cancer at any age.

C)Survival at any stage is worse among White women.

D)Women living in South America have the highest rates of breast cancer.

E)Breast cancer is the leading cause of cancer mortality in women.

20.The nurse providing care to a family and an ill child in a hospital setting reflects on the focus of the health care provided in today’s society. Which of the following statements best describes the current definition of health?

A)Health is described as “an absence of disease.”

B)Health is measured by monitoring the mortality and morbidity of a group.

C)Health is a state of complete physical, mental, and social well-being.

D)Technological gains made in health care are shared equally among all children.

21.The student nurse is learning about the past history of child health and health care in the United States. Which of the following statements by the student indicates successful learning about the condition of health care in the past and current centuries?

A)In past centuries in the United States, the health of the country was better than it is today due to the simpler style of living.

B)In the current century, mortality rates are high, but life expectancy has increased due to technological advances.

C)In the late 18th and early 19th centuries urban public health improvements made cities healthier places for growing children.

D)By the end of the 20th century, unintentional injuries rather than infectious diseases had become the leading cause of death for children older than 1 year old.

22.The neonatal nurse researches the neonatal mortality rate in the United States. Which of the following accurately describes this measurement of child health? Select all that apply.

A)Neonatal mortality is the number of infant deaths occurring in the first 28 days of life per 1,000 live births.

B)The infant mortality rate refers to the number of deaths occurring in the first 6 months of life.

C)Neonatal mortality is documented as the number of deaths in relation to 1,000 live births.

D)The infant mortality rate is used as an index of the general health of a country.

E)In 2010, the U.S. infant mortality rate for White infants was greater than that for Black infants per 1,000 live births.

23.The nurse is caring for a 12-year-old child hospitalized for internal injuries following a motor vehicle accident. For which of the following medical treatments would the nurse need to obtain an informed consent beyond the one signed at admission?

A)Diagnostic imaging

B)Cardiac monitoring

C)Blood testing

D)Spinal tap

24.After describing the procedure and medical necessity, the nurse asks a 14-year-old child to assent to a skin graft. Which of the following statements accurately describes the requirements for this type of assent?

A)The age of assent occurs at 12 years old.

B)It is not necessary to obtain assent from a minor for a procedure.

C)A minor can dissent to a procedure but his or her wishes are not binding.

D)In some cases, such as cases of significant morbidity or mortality, dissent may need to be overridden.

25.The nurse is assessing a toddler for temperament and documents a “difficult” temperament. Which of the following is a trait of this type of personality?

A)Moodiness

B)Irritability

C)Even-temperedness

D)Overly active

26.The nurse is performing a health assessment of a school-age child. Based on the child’s developmental level, on which of the following problems would the nurse focus more attention?

A)Infections

B)Poisonings

C)Risk-taking behaviors

D)Accidents and injuries

27.The nurse working in a free community clinic knows that access to health care is affected negatively by lack of health insurance. Which of the following accurately describe the effect of lack of insurance on family health? Select all that apply.

A)Parents with uninsured children often delay care and are less likely to take their children to a doctor or dentist for preventive care.

B)The percentage of children without health insurance is beginning to decrease slightly from previous years.

C)Currently, the states have improved enrollment in Medicaid and the State Children’s Health Insurance Program (SCHIP).

D)Despite state efforts to ensure all children, nearly two-thirds of children eligible for these public programs are not enrolled.

E)In most states, men and women of the same health status and age are charged similar rates for the same individual health insurance policy.

28.The nurse caring for families in crisis assesses the affective function of an immigrant family consisting of a father, mother, and two school-age children. Based on Friedman’s structural functional theory, which of the following would the nurse identify as defining the family component?

A)Meeting the love and belonging needs of each member

B)Teaching children how to function and assume adult roles in society

C)Ensuring the family has necessary resources with appropriate allocation

D)Involving the provision of physical care to keep the family healthy

29.The nurse is counseling a young couple who in 2 months are having their third baby. The nurse uses Von Bertalanffy’s (1968) general system theory applied to families to analyze the family structure. Which of the following best describes the main emphasis of this theory and its application to family dynamics?

A)It emphasizes the family as a system with interdependent, interacting parts that endure over time to ensure the survival, continuity, and growth of its components.

B)It emphasizes the social system of family, such as the organization or structure of the family and how the structure relates to the function.

C)It emphasizes the developmental stages that all families go through, beginning with marriage; the longitudinal career of the family is also known as the family life cycle.

D)It addresses the way families respond to stress and how the family copes with the stress as a group and how each individual member copes.

30.A mother of four children is being interviewed by the nurse. She states: “Whatever my husband and I say goes and the kids need to follow our rules without complaining about them.” The nurse interprets this as which parenting style?

A)Authoritative

B)Authoritarian

C)Permissive

D)Rejecting-neglecting

Answer Key

1.B

2.D

3.B

4.B

5.D

6.D

7.A

8.C

9.A

10.B

11.B

12.B

13.A

14.D

15.D

16.B

17.C

18.C

19.A

20.C

21.D

22.A

23.D

24.D

25.D

26.D

27.A, C, D

28.A

29.A

30.B

Test Bank: Maternity and Pediatric Nursing 2nd edition Ricci 978-1609137472